Nieuws
Home
Bedrijfsprofiel
Nieuws
Diensten
Faciliteiten
Bibliotheek
Projecthistorie
CV van eigenaar
Voorwaarden
Contact

December 2015 - ElegAnt Solutions bestaat nu alweer 11 jaar en de afgelopen jaren zijn weer de nodige interessante RF-projecten uitgevoerd. Het aandeel vertaalwerk is echter aanzienlijk toegenomen. ElegAnt Solutions is er met name trots op, in 2014 een gedetailleerde technisch-inhoudelijke review te hebben mogen uitvoeren van de proefversie voor de herziene en uitgebreide tweede druk van The Art and Science of Ultrawideband Antennas, geschreven door Dr. Hans G. Schantz (Artech House, 2015; ISBN 13: 978-1-60807-955-1, 563 pagina's).

Naast met dit boek, is de bibliotheek van ElegAnt Solutions ook weer verder uitgebreid met een interessant en inzicht biedend boek geschreven door Dr. Joel P. Dunsmore, een van de veteranen van het vroegere HP die de bekende HP8753-serie vector network analyzers hebben ontwikkeld: Handbook of Microwave Component Measurements with Advanced VNA Techniques (Wiley, 2012; ISBN 9781119979555, 611 pagina's).

  

 

 

 

September 2011 - Recentelijk kon de bibliotheek van ElegAnt Solutions worden uitgebreid met twee mooie, klassieke, standaardwerken op radio- en antennegebied:

  

William I. Orr: The Radio Handbook Fifteenth Edition (Editors and Engineers, Ltd., 1959)
S.A. Schelkunoff en H.T. Friis: Antennas, Theory and Practice (Wiley, 1952)

Het laatste boek biedt zeer interessant materiaal voor de studie van breedbandige antennes. Auteur Harald T. Friis is beroemd om zijn formules voor radiotransmissie en ontvangerruis.

 

 

 

Juli 2009 - In september 2009 viert ElegAnt Solutions zijn 5-jarig bestaan met een speciale aanbieding. Op de eerste 80 contract-uren die binnen de maand september 2009 voor u gemaakt worden, wordt een korting van 20% op het normale tarief gegeven. U wordt van harte uitgenodigd hiervan te profiteren, ongeacht of u een bestaande of een nieuwe klant bent!

 

 

 

Oudjaar 2008 - 2008 was een jaar met tevredenstemmende bedrijfsresultaten. We hebben dit jaar enkele nieuwe opdrachtgevers mogen verwelkomen, die met heel interessante projecten op het gebied van remote sensing actief zijn. ElegAnt Solutions viert in 2009 zijn 5-jarig bestaan en ziet het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet. Indien nodig in deze tijd van economische tegenwind zijn er voldoende reserves beschikbaar. U als klant kunt verzekerd zijn van continuïteit. ElegAnt Solutions wenst al zijn opdrachtgevers en relaties een succesvol nieuw jaar toe, met veel creatieve ideeën en uitdagende wireless-projecten!

 

 

 

Mei 2008 - Twee nieuwe investeringen in de bibliotheek van ElegAnt Solutions:


Ghavami, Michael en Kohno: Ultra Wideband signals and Systems in Communication Engineering (Wiley, 2007)
Allen, Dohler, Okon, Malik, Brown en Edwards: Ultra-wideband Antennas and Propagation for Communications, Radar and Imaging (Wiley, 2007)

 

 


Februari 2008 - ElegAnt Solutions is reeds geruime tijd bezig inzicht te verwerven in, en ervaring op te doen met, het ontwerp van multi-octaafs omnidirectionele (ultra-) breedbandige antennes. Antennes bijvoorbeeld voor het uitzenden of ontvangen van DVB-T uitzendingen in het hoge VHF- en UHF-gebied tussen 200 en 850 MHz, of antennes voor UWB-pulscommunicatie in het GHz-bereik.

Vaak worden antenneontwerpen al breedbandig genoemd zodra deze een lage return loss laten zien over een breed bereik van frequenties (bijv. logperiodische antennes, de discone antenne, de bikonische of de sferische dipool). Het gaat echter ook om zaken als dispersie en stralingspatroon. Grootste uitdaging van het ontwerpen van multi-octaafs breedbandige antennes is de onderdrukking van hogere orde stroomverdelingen. De aanwezigheid van meerdere stroommaxima op de antenne veroorzaakt frequentieafhankelijke zijlobvorming in het stralingspatroon van de antenne. De brede hoofdlob voor lagere frequenties splitst zich voor hogere frequenties op in meerdere zijlobben. Dit kan leiden tot ongewenste effecten als bereikproblemen op bepaalde hogere DVB-T-kanalen, en hoekafhankelijke vervorming van UWB-pulsen.
Belangrijkste voorwaarde voor een werkelijk frequentie-invariante antenne is dat de structuur zich in zichzelf herhaalt. Vandaar dat er een natuurlijke link is met fractale geometrieën. Bepaalde als antenne aangestoten fractalstructuren onderdrukken inderdaad de hogere orde resonanties, bijvoorbeeld de Sierpinskizeef-dipool (foto). Dit is een van de antennestructuren die momenteel bestudeerd worden bij ElegAnt Solutions.

 

 

 

 

November 2007 - ElegAnt Solutions vierde in september (2007) zijn 3e verjaardag, en momenteel wordt er o.a. gewerkt aan het ontwerp van speciale antennes voor UHF RFID toepassing.

 

 

 

September 2006 - Een paar recente investeringen van ElegAnt Solutions:


Novex P-20 binoculaire microscoop
Weller WSL soldeerstation met WMP precisiesoldeerbout


Schantz: The Art and Science of Ultrawideband Antennas (Artech House, 2005)
Miron: Small Antenna Design (Newnes/Elsevier, 2006)
Balanis: Antenna Theory 3rd Edition (Wiley, 2005)

 

 

 

Mei 2006 - Vanaf 1 juli 2006 stopt ElegAnt Solutions met zijn getrapte tariefstructuur voor antenne- en RF-ontwerp. Alle contracten met een ingangsdatum na 1 juli worden gebaseerd op één enkel en vast tarief per uur.

 

 

 

 

December 2005 - Het laatste kwartaal van 2005 trekt het aantal aan ElegAnt Solutions gegunde RF-designopdrachten weer aan. Het betreft met name de ontwikkeling van geïntegreerde antennes voor toepassingen waar de beschikbare ruimte voor antennes zeer beperkt is. Eigen ontwikkeling: compacte richtantennes voor 5GHz WLAN volgens IEEE802.11a (foto).

 

 

 

 

Augustus 2005 - ElegAnt Solutions is met technisch-wetenschappelijk vertaalbureau Krivaja Translations (www.krivaja.nl) een samenwerkingsverband aangegaan om gezamenlijk snelle en kwalitatief zeer goede vertalingen E-N en D-N te kunnen leveren aan uitgevers van technisch-wetenschappelijke teksten (studieboeken, tijdschriften, handleidingen).